Alt om cykler

Udvid cykelsæsonen for dig og dit cykelhold

0

Dette indhold er sponsoreret.

Cykelsport er ekstremt populært i Danmark, og om sommeren fyldes de danske landeveje af cykelentusiaster. Og med god grund. Cykling er en meget effektiv motionsform, samtidig med at man kan komme ud i naturen og lidt væk fra byerne. Det er desuden en god måde at være social på, da mange mødes i grupper og hopper på cyklen som et cykelhold.

Men så snart sommeren går på hæld, og vinteren gør sit indtog, er det pludselig lidt mere besværligt at komme på vejene. Man kan stadig komme på cyklen om vinteren, men den forhøjede risiko for glatte veje gør, at man skal have sit udstyr i orden og pakke lettere, end man gør om sommeren.

Tænk i cykelalternativer

I stedet for at skrue ned for antallet af gange, du kommer på den tohjulede jernhest, eller skrue ned for intensiteten af cykelturene, kan du tænke i andre alternativer. Det kunne være i form af en spinningcykel, som du kan få fra Body Bike, og som du kender fra spinningsalen.

Cykling er en god motionsform, så der er ikke nogen grund til ikke at fortsætte. Cykling giver stærkere muskler og lavere puls, samtidig med at det er en mere skånsom motionsform end eksempelvis løb, da du ikke belaster led og muskler. Det skyldes, at du undgår voldsomme stød, da cykling giver en jævn belastning.

Tag cykelsporten med indendørs

Du kan med fordel tage landevejscykling med indendørs, når vejret ikke tillader andet. Hvis du bor i et hus, hvor du er så heldig at have en kælder, er den sikkert fyldt med alt muligt, du ikke har brug for. Her kan du i stedet lave et cykelrum, hvor du og dit hold kan fortsætte med at cykle hele vinteren i samme intensitet, som I gør på landevejene. Det er ikke sikkert, at holdene kan være så store som normalt, men så kan I bryde op i mindre hold.

Hold samme intensitet

På en spinningcykel kan du køre på samme måde, som du gør på cyklen på landevejen. Du kan både sprinte, køre tung kørsel, tempo eller bjergkørsel. Der findes masser af elektroniske hjælpemidler, der kan gøre din spinning endnu mere motiverende. Du kan gå all in og få en cykelbiograf, hvor du via en skærm kan få en virtuel træner, eller hvor du kan følge din cykelrute på skærmen, der passer til det træningspas, du kører.

Spinningcyklen er en engangsinvestering, og når den står derhjemme, kan den ligeledes bruges af hele familien, så alle får den motion, de har brug for.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.