Alt om cykler

3 fede cykeldestinationer til dig med både kultur- og naturoplevelser

0

På Bornholm finder du mange skønne cykelruter, hvor du kører igennem fantastiske landskaber og kan besøge kulturelle og historiske seværdigheder undervejs. Bornholm er for både voksne og børn, og man kan vælge rute alt efter, hvilke ønsker og behov man har til sin ferie. Bornholm har flere solskinstimer en resten af Danmark og er en dejlig ferieø at besøge, hvis man gerne vil holde en aktiv ferie på cykel, hvor man samtidig får slappet af og ladet batterierne op.

På Bornholm kan du besøge Nordeuropas største borgruin, Hammershus, og fra Hammer Havn kan du sejle til Løvehovederne og Den Våde Ovn, som er flotte klippeformationer. Oplev Gudhjem, som er Danmarks eneste bjergby, og sejl derfra til Christiansø, som udover en skøn natur også rummer en velbevaret kulturarv. Christiansø spillede en vigtig rolle i Danmarkshistorien i 1600-tallet i forsvaret  mod Sverige og under Englandskrigene i 1800-tallet. Besøg også Bornholms største rundkirke Østerlars Rundkirke samt Ekkodalen. Når sulten melder sig, kan du smage mange lækre delikatesser som eksempelvis røget sild og god øl i Svaneke.

Kulturringen i Østjylland

Hvis du ikke har prøvet det før, så bør du bestemt unde dig selv en spændende cykelferie i Østjylland. Kulturringen er en 540 km lang cykelrute, som er fyldt med vidunderlig natur og spændende kulturelle seværdigheder i Aarhus, Odder, Hedensted, Favrskov, Skanderborg, Samsø, Norddjurs og Syddjurs. Der er udgivet et digitalt cykelkort til smartphones samt en guidebog, så du kan få det maksimale ud af cykelferien i denne skønne del af Danmark. I Aarhus kan du f.eks. besøge kunstmuseet Aros. Moesgaard Museum med spændende udstillinger eller Den Gamle By i Aarhus.I Skanderborg kan du besøge Himmelbjergtårnet, Ejer Bavnhøj, Skanderborg Bunkerne og Skanderborg Slotskirke. I Norddjurs kan du opleve Katholm Gods og Kattegatcentret,og i Syddjurs finder du Mols Bjerge, Fregatten Jylland, Kalø Slotruin og Glasmuseet i Ebeltoft. På Samsø ligger blandt andet Vesborg Fyr og Samsø Museum, som bestemt er et besøg værd. Du kan også cykle rundt i de mange naturskønne områder på øen, tage en dukkert på stranden og sole dig. Øen er også kendt for Samsø Musikfestival.

Nordsjællands flotte slotte og Korsbæk på Bakken

Vil du gerne opleve det skønne Nordsjælland, finder du også mange cykelstier at køre ad, som vil bringe dig rundt til fantastiske seværdigheder og kulturarv. Lige nord for København finder du Dyrehaven og forlystelseshaven Bakken. Matador er en tv-serie, de fleste har set mindst 1 gang, og det er sjovt at opleve Korsbæk på Bakken med Mads Skjern, Maude, Hans-Christian, Laura og de andre karakterer fra Matador. Cykler du videre kommer du forbi flere smukke slotte som f.eks. Eremittageslottet og Fredensborg Slot, hvor også Det Naturhistoriske Museum ligger. Derudover kan du opleve Jægerspris Slot og i Helsingør finder du det berømte Kronborg Slot, Hamlets grav samt Karmelitterklostret. Se flere kultur forslag på Kulturguiderne.dk

Billedlink: https://pixabay.com/da/photos/danmark-slot-historie-dansk-hamlet-3606459/

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.