Alt om cykler

Få en sundere livsstil

0

Er du også en af dem, der gerne vil have en sundere livsstil? Men som bliver træt ved tanken om at skulle lægge sit liv helt om? Så er der hjælp at hente. Det er nemlig muligt at leve sundere uden at foretage gennemgribende ændringer af hele din livsstil. Du kan dog ikke undgå at skulle forholde dig kritisk til din kost og dine søvnvaner, ligesom det også er nødvendigt at bevæge kroppen, hvis du ønsker at leve sundere. I denne artikel ser vi nærmere på, hvad der skal til for at du kan få en sundere livsstil. 

Se på din kost

Hvis du gerne vil have en sundere livsstil, bør du indlede med at give din kost et eftersyn. Kosten er nemlig afgørende for din sundhed. Som udgangspunkt bør du droppe sukker og hvede. Helt konkret betyder det, at du skal tømme skabe og skuffer for hvide kulhydrater som hvidt brød, hvid pasta og hvide ris. Alle former for kage, slik og læskedrikke skal også ud, og det samme skal bearbejdet dåsemad og ketchup. Hvis du indtager for mange kalorier, kan vægten begynde at stige, og sukkeret har den effekt, at dit energiniveau kører op og ned. Dermed kommer du til at spise for meget, samtidig med at det er de forkerte ting, du spiser.

Synes du, det er for voldsomt at skulle tømme hele slikskabet, kan du også starte med at begrænse dit indtag af snacks. Det kan du gøre ved at dosere mængden, så du ikke kører ubegrænsede mængder ned. Når du spiser, er det generelt en god idé at sætte farten ned. Ved at spise langsomt får du nemlig en bedre mæthedsfornemmelse.  

Døjer du med symptomer som mavesmerter, oppustethed og diarre som følge af dårlig kost, kan det også være tegn på candida-svamp, og så er en Candida kur en måde at få bugt med svampen på.

Bevæg din krop

Hvis du gerne vil være sundere, er det vigtigt, at du bevæger dig. Der er mange måder, hvorpå du kan få bevægelse ind i din hverdag. Det kan du blandt andet gøre ved at justere en smule på dine vaner. Plejer du at tage bilen eller bussen på arbejde, kan du i stedet tage cyklen. Er formen ikke helt god nok til at cykle de mange kilometer på arbejde, kan du overveje at anskaffe dig en el-cykel. Hos Danmarks største udvalg af el cykler finder du et bredt udvalg af el-cykler. Fordelen ved en el-cykel er, at hjælpemotoren gør cykelturen langt mere overskuelig, og du slipper for at møde op på arbejdet gennemblødt af sved.

Der er også masser af små ting, du kan gøre anderledes i hverdagen for at bevæge din krop mere. En omgang rengøring i huset eller nogle timers havearbejde er en god måde at være aktiv på. Hvis du er vant til at tage elevatoren på arbejdet, kan du begynde at tage trapperne i stedet. Har du børn i huset, er det også oplagt at være aktiv sammen med dem. I kan spille fodbold sammen i haven eller gå en tur i skoven.

Søvn er vigtigt

Som du sikkert ved, er det vigtigt at få en god nattesøvn. Men de færreste tænker måske på, at søvn også er vigtig, hvis man vil være sund. Kroppen restituerer nemlig, når du sover, og mangel på søvn stresser kroppen. Et voksent menneske har brug for syv til ni timers søvn, og hvis du ikke sover nok, har du ikke energi til at være aktiv. Samtidig påvirker dårlig søvn sulthormonerne. Sulthormonerne styrer, om du føler sig mæt eller sulten, og mennesker, der ikke sover nok, kan dermed opleve, at de føler sig sultne og har trang til søde sager. Derfor er det vigtigt, at du passer dine sengetider, hvis du gerne vil have en sundere livsstil.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.