Alt om cykler

Derfor skal du tage på cykelferie

0

Hvis du elsker at være aktiv, få fantastiske lokale oplevelser og holde en ferie i dit eget tempo, bør du overveje en cykelferie. Danskerne har de seneste år fundet en stigende interesse for cykling. Så hvorfor ikke mikse din hobby med en ferie? 

Hvis du overvejer en cykelferie, behøver du ikke eje det nyeste cykeludstyr eller være en rutineret cyklist. Du kan sagtens begive dig på cykelferie, selvom du bare er tilhænger af en hyggelig søndagstur på cykel. Når du tager på cykelferie, kan du selv påvirke din ferie. Både ift. tempo, oplevelser og stemning. 

Start med at planlægge turen 

Hvis det er første gang, du skal på cykelferie, er det en god ide at snakke med andre, som har prøvet det. Lyt til deres erfaringer, og brug dem i din planlægning. Måske dine bekendte kan anbefale en rute. 

Hvis du derimod ønsker at tage din familie med ud på en ny rute, er det en god ide at planlægge den forinden. Særligt hvis det drejer sig om længere ture. Langt de fleste steder vil der være afmærkede cykelture. Det anbefales, at du følger disse, for trafiksikkerheden og din egen sikkerhed. Og særligt hvis du er på cykelferie i udlandet, da der kan være ukendte territorier. Husk desuden en rejseforsikring, så du er dækket i tilfælde af ulykker eller uheld. Læs mere om rejseforsikring hos Informeo.   

Når du skal planlægge cykelferien, så tag følgende spørgsmål med i dine overvejelser: 

  • Hvor vil du cykle hen? 
  • Hvor langt vil du cykle om dagen? 
  • Vil du cykle alle dage? 
  • Skal der bookes overnatning? 

Hotel eller telt? 

I forbindelse med overnatning er der flere muligheder. Afhængigt af hvilken type ferie du ønsker, kan du vælge et hotel, en shelter eller at tage et telt med. Førstnævnte er en smule mere luksuriøst, mens de to sidstnævnte er med til at give en autentisk oplevelse. Dog skal du overveje den ekstra oppakning, som vil være nødvendig. 

Et vandrehjem eller bed & breakfast kan også være en mulighed. Hvis I cykler i højsæsonen, skal du være opmærksom på, at der kan være booket lang tid forinden. Dette er endnu en årsag til, at du bør planlægge cykelferien. 

Inden I tager afsted, bør du tjekke jeres cykler. Også selvom de måtte have gennemgået et eftersyn for nylig. Det ville være ærgerligt, hvis et cykeldæk eller en bremse pludselig ikke virker. Ligeledes bør I gennemgå cykeludstyret. Hvis du er i tvivl om noget, bør du altid tage kontakt til en professionel, som kan hjælpe dig. 

Planlæg cykelferien med mindre børn

Som udgangspunkt er det ikke en hindring, hvis du har mindre børn, som skal med på cykelferien. Det kan sagtens lade sig gøre. Der er blot et par ting, du skal vide. Og så skal alting nok forløbe uden problemer. 

Hvis du har meget små børn, som ikke selv kan cykle, kan du anskaffe dig en særlig cykelanhænger. Her kan der sidde et til to børn. Der er også mulighed for at bruge en babylift, hvis det er nødvendigt. 

Hvis dine børn selv kan cykle, bør du medregne deres alder, når du bestemmer cykelafstanden. Som tommelfingerregel kan et barn på otte år sagtens cykle omkring 30 kilometer om dagen. Et barn på 12 til 14 år kan cykle lige så langt som en voksen. Det kan dog være en god ide at medbringe noget, som du ved motiverer dit barn. 

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.