Alt om cykler

Har du styr på dine forsikringer for cykelturen?

0

Du kender garanteret til vigtigheden af forsikringer. Men vidste du, at de også er vigtige under din cykeltur? Faktisk er det underordnet, om du cykler herhjemme eller i udlandet. Dine forsikringer kan støtte dig, hvis et uheld skulle være ude. Også hvis det er dig, der forvolder skade på andre. 

Når du skal forsikres i forbindelse med en cykeltur, kræver det ofte et tilvalg. Dette kan du undersøge hos dit pågældende selskab, som kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige cykeldækning. Både i Danmark og i udlandet. 

Derfor skal du have en forsikring, når du cykler

Uanset om du tager på små cykelture eller længere cykelferier herhjemme eller i udlandet, bliver du udsat for en øget risiko. Og derfor er vigtigt, at du er dækket af dine forsikringer. Det gælder både ulykkesforsikring og din rejseforsikring. 

Særligt er sidstnævnte vigtig, hvis du elsker at tage på cykelferie i udlandet. Grundet de mange forsikringsselskaber er det i dag muligt at finde en billig rejseforsikring på markedet – som stadig passer på dig i uheldige situationer. Hvis du ikke tegner en rejseforsikring, vil du ikke være dækket i tilfælde af uheld. Og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis din ulykke kræver en tur på hospitalet. Det samme gør sig gældende, hvis ulykken kræver, du kommer hjem tidligere end forventet. 

Din rejseforsikring på din cykelferie gælder kun, hvis du har tegnet den på forhånd. Den gælder altså ikke, hvis du først tegner den, når du er rejst afsted. Så sørg for at have styr på dette inden afrejse. 

Dækker ulykkesforsikringen, hvis jeg vælter? 

Hvis du vælter på cykel, er du ikke nødvendigvis dækket af din ulykkesforsikring. Det afhænger først og fremmest af, hvilken forsikring du har. Og hvordan uheldet er sket. Du har mulighed for at vælge en almindelig ulykkesforsikring og en udvidet ulykkesforsikring. 

Vælger du førstnævnte, er du ikke dækket, hvis du vælter. Dog vil du være dækket, hvis du bliver påkørt, eller hvis en gren falder ned i hovedet på dig. Tegner du derimod en udvidet ulykkesforsikring, vil du være dækket, hvis du vælter og slår dig. 

Desuden kan du vælge, om ulykkesforsikringen skal tegnes, så den dækker hele døgnet eller blot din fritid. Hvis du cykler det meste af dagen, vil dækning i hele døgnet give mening. Jo mere dækning du vælger, jo dyrere bliver din forsikring også. 

Du skal være opmærksom på, at ulykkesforsikringen ikke dækker, hvis ulykken er forårsaget af sygdom. Desuden dækker den ikke, hvis du er påvirket af alkohol eller stoffer. 

Indboforsikring til at dække, hvis cyklen bliver stjålet

Når du tegner en indboforsikring, har du de fleste steder mulighed for at vælge en cykeldækning. Om cykeldækningen automatisk indgår i din indboforsikring, må du undersøge hos selskabet. Med dette tilvalg vil din cykel være dækket i tilfælde af brand, hærværk og tyveri. Desuden dækker forsikringen, hvis du kører ind i andre og forvolder skade. 

Bor du i byen, kan det være en særligt god ide med en cykeldækning i tilfælde af tyveri. Hvis du får stjålet din cykel, skal du anmelde tyveriet til politiet og dit forsikringsselskab. Herefter skal du dokumentere, at cyklen havde en godkendt lås. Når ansøgningen går igennem, kan du få udbetalt en erstatning for din stjålne cykel. 

Du skal være opmærksom på, at bliver du kørt ned af en bil eller cykel, har du mulighed for at kræve erstatning.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.