Alt om cykler

Sådan restituerer du efter en lang cykeltur

0

Dette indhold er sponsoreret

En lang cykeltur kan hurtigt sætte sig i benene de efterfølgende dage. Det er både frustrerende, ærgerligt og ubehageligt, hvis du har planlagt en længere rute eller etape med flere stop. Derudover er det også irriterende at gå stivbenet rundt i dagligdagen, når weekenden har stået på nogle fantastiske cykelture i det fri.

Der er heldigvis ingen grund til at give afkald på dine mange cykelture, hvor den friske luft suser gennem hjelmens lufthuller. Selvom der står en biologisk proces bag de trætte ben, kan du selv medvirke til, at dine smerter og ubehag i benene kan blive lindret markant.

Brug cykling til at restituere

Du har muligvis undret dig over, at de professionelle cyklister bruger deres hviledage på at gøre det, de elsker – at cykle. Det virker også skørt, at de efter gårsdagens etape på over 100 kilometer bruger deres velfortjente hviledag på at cykle endnu mere. Bare rolig. Der er skam mening bag galskaben.

Aktiv restitution bruges i diverse sportsgrene. Der er flere gode grunde til, at netop denne form for restitution giver gode resultater for dine tunge ben. Derudover kan du også bruge den aktive restitution i forlængelse af din træning. I den sammenhæng bliver der ofte brugt ordet nedkøling. Du kan ofte reducere den følgende ømhed markant, hvis du sænker intensiteten i slutningen af din rute.

Du må aldrig undervurdere søvn

Mange af os sover slet ikke nok. Det er netop i løbet af søvnen, at du giver din krop gode forudsætninger for at restituere optimalt. Derfor er det vigtigt, at din søvn er af den bedste kvalitet, og at du får rigeligt af den.

Efter eller inden en lang og hård cykeltur bør du især have fokus på, at du får en god mængde søvn. Hvis du døjer med at sove, vil det gå ud over den store fornøjelse og glæde, som en cykeltur med kammeraterne vil bringe. Frygten for ømheden stjæler opmærksomheden.

Sørg for at have de bedste forudsætninger for en god nattesøvn. Det kan være mørklægningsgardiner, beroligende musik eller et par behagelige Tempur hovedpuder. Du vil på ingen tid få friskere ben, når du først får styr på søvnen. 

Kosten er kongen

Eksperter kommer altid med en masse nye løsninger til, hvordan du restituerer bedre. Det kan være et isbad, akupunktur eller nye og fancy massageapparater. Langt hen ad cykelstien har du ikke brug for disse metoder.

De har selvfølgelig en effekt, og derfor er det fristende at tømme pengepungen og smide en masse penge i behandling. I mange tilfælde får du mere ud af at bruge dine penge i supermarkedet. Ømheden i benene kan blandt andet skyldes, at du ikke giver din krop den næring, som den kræver efter selv en mindre bjergetape.

Med den rette kost kan din krop bedre genopbygge de ømme muskler, og du slipper hurtigere af med de tunge ben. Indtag rigeligt med mad og væske på de længere ruter, sådan din krop ikke slider sig selv ihjel og har brug for flere uger, før den kan hoppe i sadlen igen.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.