Alt om cykler

Er du skadet? Sådan kommer du hurtigt op på cyklen igen!

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Cykling er super godt for kroppen, idet man får trænet de fleste muskler, og derudover er det også en god måde at kredsløbstræne på. Cykling er i mange tilfælde bedre end at løbe, fordi kroppen ikke bliver lige så belastet ved cykling, som den gør ved løb. Når du løber, lander du på benene med hele din vægt, hvilket blandt andet kan være hårdt for skinnebenene og knæ – ved cykling er det anderledes, da de fleste skader vil komme i et styrt eller ved overbelastning i eksempelvis knæet.

Vi har samlet nogle tips til, hvordan du kommer hurtigst op på cyklen igen, hvis du uheldigvis er blevet skadet – og hvordan du stadig holder den gode form, som du måske lige var kommet i.

Overbelastning skal heles med ro

Hvis du oplever smerter i knæet, kan det oftest skyldes en overbelastning, idet du bruger lårmusklen meget under træningen. Det lyder måske underligt, at det så er i knæet, at overbelastningen sker, men lårmusklen er hæftet til knæet, hvori overbelastningen finder sted, hver gang du træder i pedalerne, hvor gearet måske er sat lidt for højt.

Overbelastningsskader er de mest irriterende, når det kommer til ens form, da det handler om at holde sig i ro. Men når det så er sagt, så mærk efter, hvad knæet kan holde til. Det kan sagtens lade sig gøre at tage en tur på cyklen, hvor du vælger at skrue tempoet lidt ned, og derfor også holder gearet nede i den lave ende. På den måde mærker knæet ikke modstand, og du vil derfor heller ikke have så mange smerter.

Smerter i ryggen eller lænden

Efter en lang cykeltur får mange ondt i nedre ryg, hvilket skyldes ens siddeposition på cyklen. Denne er svær at ændre, idet man ikke rigtigt kan sidde anderledes på en cykel. Oplever du det tit, kan det være en god idé at træne nedre ryg på anden vis og strække den godt ud.

Der findes mange forskellige øvelser, som du kan lave for at træne nedre ryg. Dette kan eksempelvis være, at du krummer og bøjer lænden. Denne øvelse kan du både lave stående og liggende. Når du cykler, og du begynder med at mærke smerte, så kan det også være en god idé at rejse sig op i pedalerne og lige strække ryggen.

Smertefysiologi kan hjælpe dig godt på vej

Smertefysiologi er en smertebehandling, der går ind og afhjælper nervesystemet. Har du derfor smerter i knæet, som ikke vil gå over, eller er det ryggen, der driller, så kan smertefysiologi være en god mulighed for dig.

En overbelastning i knæet kan tage lang tid om at ”hele”, hvor man i starten skal holde sig i ro. Smertefysiologi kan derfor hjælpe en godt på vej, så du igen kan sidde oppe på cyklen. Det er selvfølgelig nødvendigt at lave øvelser ved siden af, så du styrker muskulaturen og derfor ikke ender med samme skade en gang til. Smertefysiologi kan hjælpe dig, men du skal også sørge for, at du ikke kommer i samme situation igen og derfor skal starte forfra.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.