Alt om cykler

Gode råd til hvordan du kommer i gang med spinning

0

Spinning er i løbet af de seneste par år blevet enormt populært hos danskerne rundt omkring i landets mange fitnesscentre. Det er heller ikke så underligt, eftersom det er en utrolig effektiv måde at træne på, da man hurtigt kan nå sin makspuls. Det kan dog virke en smule uoverskueligt at komme rigtigt i gang med at spinne, særligt hvis man aldrig har prøvet denne type træning før. Heldigvis er der masser af gode råd at hente her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for en guide til, hvordan du kommer godt i gang med at spinne.

 

Invester i et par shorts med sæler og gelpude

Har du aldrig prøvet spinning før, er der intet at frygte, da man undervejs bliver instrueret af en uddannet spinningsinstruktør. Man kører desuden til musik, hvorfor man kan bruge rytmen til at holde takten. Det er derfor forholdsvis lige til, men det er til gengæld vigtigt, at man sørger for at møde op i det rette cykeltøj. Hvis du møder op til din første spinningtime iført ganske almindelige løbeshorts, er du garanteret at få en øm bagdel, og det vil således ikke blive en særligt behagelig time. I stedet bør man investere i et par cykelshorts med gelpude og sæler, og i stedet for en t-shirt i bomuld kan det være en god idé at træne i en t-shirt i et svedtransporterende materiale, eftersom det bliver utroligt varmt i et spinninglokale.

Sådan vælger du de rette cykelsko

Når det gælder cykelsko, er det som regel noget, fitnesscentret udlejer. Får man smag for at spinne, anbefales det dog, at man går ud og køber sine egne, da det naturligvis er langt mere hygiejnisk. Det skal desuden nævnes, at du ikke nødvendigvis behøver at købe de dyreste cykelsko, du kan finde, da de hverken behøver at være vandtætte eller varme. Ydermere anvender næsten alle fitnesscentre den samme type pedalsystem til deres cykler, og til dette passer mange forskellige sko, hvorfor der stort set er frit valg på alle hylder. Dog bør du være særligt opmærksom på at få valgt en type cykelsko, der giver dig masser af bevægelse, så du ikke hele tiden klikker ud.

 

Husk at medbringe drikkedunk og håndklæde

Endelig er det yderst vigtigt at nævne, at man selvfølgelig skal medbringe en drikkedunk til sine spinningtimer. Hvis man er vant til at cykle udenfor, vil man blive overrasket over, hvor meget man egentlig sveder, når man er til spinning, da disse to ting ikke kan sammenlignes. Det bliver ulideligt varmt under en holdtime, da man kører med mange andre, hvorfor det er utroligt vigtigt, at man drikker en helt masse vand undervejs. Det kan desuden være en god idé at medbringe et håndklæde, så du løbende kan tørre sveden væk fra dit ansigt. Har du en dag selv lyst til at prøve kræfter som spinninginstruktør og dermed påvirke andre til at begynde at spinne, kan du vælge at tage en fitnessinstruktøruddannelse.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.