Alt om cykler

Derfor er cyklen det bedste valg

0

Der er flere og flere danskere, der vælger at ty til cyklen – særligt efter elcyklens fremkomst – frem for bilen og andre transport- og motionsmuligheder. Der er da også utrolig mange fordele ved at benytte cyklen, både når det kommer til transport og motion. Her i det følgende kan du læse mere om, hvorfor du også skal finde cyklen frem, og hvorfor den er det absolut bedste valg.

Skåner miljøet

Først og fremmest er cyklen god at tage, eftersom den skåner miljøet. En cykel forurener på ingen måde, eftersom den drives fremad udelukkende via den energi, som du tilfører den, når du træder i pedalerne. Derfor gør du miljøet en tjeneste hver eneste gang, at du vælger cyklen frem for bilen eller andre transportmidler.

Det koster desuden ikke noget at sætte dig på cyklen. Her skal du ikke betale for benzin, busbillet eller lignende. Det eneste, du skal gøre, er at træde i pedalerne, og det koster dig ikke en krone. Cyklen er derfor også den billige løsning, samtidig med at den skåner miljøet.

Nem form for hverdagsmotion

En anden grund til, at cyklen er godt valg, er, at det er en nem form for hverdagsmotion. I en travl og stresset hverdag kan det være svært at finde tiden og overskuddet til at tage i motionscentret, løbe en tur eller på anden måde få rørt sig. Her er det en god idé at finde cyklen frem, eftersom den kan tilføre mere motion til din hverdag på en diskret måde, hvis du vælger at bruge den som transportmiddel mellem dine daglige gøremål såsom arbejde, studie, besøg af venner, indkøb mv.

Alle kan være med

Alle kan være med, når det kommer til cyklen, uanset om du er 6, 12, 30 eller 60 år gammel. Grunden til dette er, at det ikke kræver noget særligt niveau at kunne følge med. Det er utrolig skånsomt at cykle, eftersom der er meget få belastende stød i forhold til løb og andre sportsgrene. Samtidig bestemmer du selv hastighed og intensitet. Du får motion på en cykle, uanset om du giver den fuld gas eller bare tager en lille hyggetur. Du kan også sagtens tage familien med på en cykeltur, netop fordi det ikke er en så belastende sport, og man bestemmer helt selv tempoet.

Sund for hele kroppen

Sidst men ikke mindst skal du også vælge cyklen, fordi den er sund for hele kroppen. Den træner både dine muskler, samtidig din puls. Når du cykler, bliver alle dine større muskelgrupper i den nederste del af kroppen sat i gang – det gælder også nogle af kroppens største, som låret og sædemusklen. Af denne grund er cykling en god form for konditionstræning. De store muskler kræver nemlig meget energi, når de arbejder.

Når musklerne arbejder, stiller de krav til hjertet om at pumpe mere blod rundt i kroppen. Dette resulterer i, at hjertet bliver større og hermed mere udholdende. Det betyder, at dit hjerte vil kunne yde mere, både når du er i gang og hviler. Din puls vil derfor blive lavere, selvom du præsterer hårdt arbejde.

Der er ingen god grund til ikke at vælge cyklen. Det kan bruges af alle, giver god motion, er sund for hele kroppen at bruge, skåner miljøet og kan let transportere dig rundt.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.