Alt om cykler

Sådan kombinerer du din træning med aktivering af din hund

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

At have en hund kræver masser af overskud. Den skal aktiveres og stimuleres, så den er den bedste udgave af sig selv. Når en hund ikke stimuleres ordentligt, kan det nemlig føre til dårlige vaner og adfærd. Derfor gælder det om at holde din hund ved ilden.

Mange tror fejlagtigt, at hunde først og fremmest skal motioneres. Men når det kommer til aktivering af hunden gælder udsagnet kvalitet frem for kvantitet faktisk. For hunde har nemlig bedre af at komme ud og bruge deres snuder fremfor at løbe i én uendelighed.

Men der er ingen grund til, at man ikke kan kombinere sin egen motionsform med hundens aktivering. På den måde kan du slå to fluer med et smæk: hunden bliver aktiveret og du får motion.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du kan være aktiv sammen med din hund.

Cykl en tur i hundeskoven

Er du mountainbiker, og elsker du at fræse rundt i skoven? Hvorfor så ikke slå din kørsel sammen med hundens aktivering? Der findes områder med skov rundt omkring i Danmark, hvor man gerne må have sin hund til at løbe frit. Og det er oplagt at kombinere dette med en tur på cyklen.

En skov er en perfekt legeplads for hunden. Her er der masser af duft og spor, den kan følge med sin snude. Og hvis I følges ad rundt i skoven på henholdsvis cykel og hundeben, kan hunden få en masse skønne oplevelser.

Hvis du har din hund til at løbe frit, skal du sørge for at have godt styr på den. I er jo formentlig ikke de eneste, der benytter området. Og sørg altid for, at din hund er udstyret med et hundetegn, hvor dine kontaktoplysninger tydeligt fremgår, i tilfælde af at din hund bliver lidt for ivrig efter at forfølge et duftspor, og den løber fra dig.

Kom i form med din hund med træningslektioner

Der findes flere udbydere i Danmark, der tilbyder muligheden for, at du kan komme i form med din hund. Forstået på den måde, at træningstimerne kombinerer styrketræning eller cardio med samarbejdsøvelser med din hund. Det kan være en rigtig god måde at skabe nogle gode oplevelser med din hund på, samtidig med at hunden bliver bedre til at lystre. Det er godt for jer begge, da du jo også kan se frem til at komme i bedre form.

Det kræver lidt mentalt parathed for en hund at være med på sådan et hold. Derfor skal du forvente, at hunde skal være minimum 1 år og have styr på de mest basale kommandoer, såsom sit, dæk, bliv, plads og så videre.

Findes der ikke sådanne træningsmuligheder i dit områder, kan du sagtens sammensætte et lignende program selv. Her er YouTube din ven, da du her kan finde et utal af videoer, der kan hjælpe dig godt på vej. Du kan uden problemer lave øvelserne inde i din stue om vinteren, mens du om sommeren kan vælge at trække ud i haven.

Husk at have ekstra gode godbidder med, når du tager til træning. Så skal din hund nok blive motiveret for at træne.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.