Alt om cykler

Sådan passer du godt på din cykel

0

I Danmark finder vi mange tusinde cyklister på vejene hver eneste dag. Med en sikker cykeltrafik og nogle gode forhold er det også en god måde at komme rundt på i de forskellige byer. Men det er ikke kun i byerne, at vi finder cyklisterne. Mange vælger også at cykle som en sportsaktivitet, hvor de får lov til at få sved på panden og trække sig fra den travle hverdag.

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du passer godt på din cykel. Det gælder både for dig, der har en helt almindelig cykel til hverdagsbrug, og for dig, der elsker at have det bedste af det bedste. Ved at passe godt på den kan du være sikker på, at den holder i mange år.

Udvidet cykelforsikring

Indboforsikringen dækker dit indbo, og det gælder også for din cykel. I langt de fleste husstande i dag finder du en indboforsikring, der netop sørger for, at du altid kan føle dig tryg. Når det kommer til cykler, der er dækket af din indboforsikring, er de kun dækket op til et bestemt beløb. Det betyder, at du altid bør sørge for at få en udvidet cykelforsikring, hvis du har brug for at være dækket op til et langt højere beløb.

Samtidig har du mulighed for at blive dækket, hvis uheldet skulle være ude. På den måde vil du få erstatning, hvis din dyre cykel går i stykker og dermed skal erstattes, eller skaderne skal udbedres. Du bør ligeledes sørge for at have en ulykkesforsikring som motionscyklist. Som den bløde trafikant er du mere udsat og skal passe godt på dig selv. Du kan læse mere om indboforsikringer hos Billigste Forsikringer.

Det årlige tjek

Én ting, der gælder for alle typer af cykler, er, at du hvert år bør få foretaget en cykeltjek. Ligesom bilen skal synes, bør du gøre det samme med din cykel. Især de skiftende årstider er medvirkende til, at kæden bliver tør, cyklen mister luft og meget andet. Heldigvis er der hjælp at hente, og det behøver ikke koste dig en formue.

Hos din lokale cykelhandler kan du få foretaget et eftersyn af din cykel. De vil typisk smøre din kæde og lås samt pumpe cyklen. De vil ligeledes klare de andre ting, der måtte være på cyklen, som ikke kræver udskiftning af forskellige dele. Et cykeleftersyn koster i omegnen af 250 kr., og herefter kan du være sikker på, at din cykel er i topform igen.

I tørvejr

Ligesom vi selv helst vil være inde i tørvejret, så gælder det samme for din cykel. Står din cykel ofte i regnvejr, vil du øge risikoen for, at den ruster forskellige steder. Vandet vil også have en betydning for kædens smidighed, hvis den ikke er beskyttet af en kædeskærm. Derfor bør du altid forsøge at sætte din cykel i tørvejr, når du ikke bruger den. Det gælder især for dig, der har en racercykel, der skal kunne køre hurtigt på vejene.

Tag problemerne alvorligt

Hvis din cykel skal holde så længe som muligt i topform, er det vigtigt ikke at se gennem fingre med de små udfordringer, der måske opstår i årenes løb. Cyklen er en kompliceret sammensætning af en række mekaniske instrumenter, og derved vil der opstå komplikationer med ét eller flere led. Får du ikke styr på disse i tide, kan de påvirke andre instrumenter og dermed få langt større konsekvenser for cyklen.

Oplever du eksempelvis besvær med dine gear eller kranken, bør du gå til en cykelhandler med det samme. Få professionelle øjne til at tage et kig på problemet, så I sammen kan løse problemet. Sommetider kan skaden være større, end man lige går og tror.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.