Alt om cykler

Sådan gør du cyklen forårsklar

0

Foråret er endelig på vej, og det betyder mange gode cykelture i naturen. Men vinterens kolde vejr kan have sat sine spor på din cykel, og du bør derfor give den lidt kærlighed, så den bliver helt klar til foråret. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får din cykel til at glide som smurt igen.

En grundig vask

En af de vigtigste ting, din cykel trænger til efter en hård vinter, er at få vasket al snavset af sig. Brug en klud og en stiv børste sammen med en spand med sæbevand. Der findes vaskemidler, der er beregnet til at vaske cykler med. Det er vigtigt, at du kommer grundigt omkring kæde, tandhjul og hjulene. Sørg for, at alt salt vaskes af cyklen, skyl herefter al sæben af cyklen. Tør til sidst cyklen godt af med et gammelt håndklæde eller lignende.

Tjek cyklens udstyr

Vinteren kan godt have været hård ved din cykels udstyr, og du bør derfor grundigt tjekke håndbremser og lås. Cyklens bremser kan trænge til at blive strammet op, og det gør du med en skruetrækker. Du skal gerne kunne mærke en hårdere bremsereaktion bagefter. Når det kommer til cyklens lås, er det vigtigt, at denne ikke binder og er besværlig at låse op og i. Dette vil genere dig, og hvis låseolie ikke hjælper, bør du købe en ny lås. Hvis du er glad for din cykel, er det nemlig vigtigt, at du sørger for at passe godt på den. Det gør du bedst muligt ved at købe en god og sikkerhedsgodkendt lås til din cykel. På Billigsikring.dk finder du et stort udvalg af godkendte låse og låsetilbehør til din cykel.

En velsmurt kæde

En stram og velsmurt kæde er vigtig for, hvordan din cykel glider på vejene. Hvis din kæde ikke er stram, skal du spænde den, så du ikke risikerer at komme til skade på din cykeltur. Du giver din kæde olie ved at dryppe en moderat mængde kædeolie på den, imens du drejer kæden og hjulet baglæns. Du skal være opmærksom på, at du ikke må ramme bremseklodser og bremseskiver. Hvis disse er fedtede, kan de nemlig ikke bremse korrekt. Når olien har siddet på kæden i ca. 15 min., skal du tørre kædens resterende olie af. Ellers risikerer du, at kæden tiltrækker snavs.

Gode dæk

Begynd med at tjekke, om dine dæk fortsat har deres slidbane. Hvis denne er forsvundet, er du nødt til at investere i et nyt dæk. Et dæk uden slidbane kan nemlig ikke gribe ordentlig fat i vejbanen, og det kan være farligt. Rens dine dæk for småsten og andre sten, der kan sidde fast og kan betyde punktering. Du renser let dækkene med en lille hobbykniv. Det sidste, du bør være opmærksom på ved dine dæk, er, at dæktrykket er i orden. På dækket står der, hvor mange PCI dit dæk gerne skal være pumpet med. Hvis dit dæktryk er korrekt, har du bedre chancer for at undgå at punktere, og samtidig triller du hurtigere og styrer bedre.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.