Alt om cykler

Sådan finder du den rigtige cykelhjelm til dig selv

0

Efteråret har meldt sin ankomst, og vejene er derfor godt på vej til at blive våde og glatte. Du har derfor lige nu en ekstragod grund til at købe dig en cykelhjelm, men hvordan finder du den rigtige? Der er mange cykelhjelme at vælge imellem, og det kan være svært, hvis man ikke ved, hvad man skal kigge efter. Her får du 5 gode råd til, hvordan du vælger den helt rigtige cykelhjelm til dig selv.

En godkendt cykelhjelm

Når du kigger på cykelhjelme, skal du først og fremmest være opmærksom på, om de er sikkerhedsgodkendte. Cykelhjelme, der er CE-mærkede, og som sammen med dette har vist godkendelsesnummeret EN 1078, opfylder den europæiske standard for cykelhjelme. Vælger du en af de sikkerhedsgodkendte cykelhjelme, kan du føle dig helt sikker på din næste cykeltur.

Komfort

Cykelhjelme skal være rare at have på. Den må ikke stramme, men den må heller ikke være for løs, da den på den måde ikke vil beskytte dig ordentligt. Der er stor forskel på de forskellige modeller af cykelhjelme, og det er derfor vigtigt, at du finder lige netop den model, der sidder godt på dit hoved. Mange cykelhjelme kan spændes ind i nakken, og du kan derfor justere hjelmen og dermed få den til at passe endnu bedre. Jo bedre din cykelhjelm sidder på dit hoved, jo større sandsynlighed er der for, at du vil få den brugt.

Design

Du tænker måske ikke umiddelbart, at udseendet på cykelhjelme har nogen særlig betydning. Men design kan være en faktor, der har afgørende betydning for, om din cykelhjelm kommer til at sidde på dit hoved eller ligge i skabet. Vær derfor opmærksom på designet, når du kigger på cykelhjelme, og vælg så vidt muligt en, du synes er pæn.

Tjek på prisen

Der findes et stort udvalg af cykelhjelme, og priserne varierer i høj grad. Du kan få cykelhjelme til alt fra et par hundrede kroner og op til flere tusind kroner, og det er ikke altid, at de dyreste cykelhjelme er de bedste. Hvis du derfor ikke ønsker at bruge mange penge på en cykelhjelm, kan du sagtens købe en alligevel og på den måde være mere sikker i trafikken. Det vigtigste er ikke prisen, men at du finder en cykelhjelm, der passer til dine behov.

Har uheldet været ude?

Hvis du har fået brug for din cykelhjelm, og den derfor har fået et hårdt stød, er du desværre nødt til at kassere den. Det gælder nemlig for alle cykelhjelme, at der efter et hårdt stød ikke længere er garanti for, at hjelmen beskytter dit hoved korrekt. Du er derfor nødt til at finde dig en ny cykelhjelm, så du stadig kan føle dig sikker på de danske våde veje. Heldigvis kan du så glæde dig over, at du nu har erfaret vigtigheden af en god cykelhjelm på hovedet.

Nu er du godt klædt på til at vælge den helt rigtige cykelhjelm til dine behov. Du kan finde inspiration og et stort udvalg af cykelhjelme her.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.