Alt om cykler

Byt jernhesten ud med en smart el-cykel

0

Vi kan alle blive enige om, at det kan være surt at være cyklist i Danmark. Vind- og vejrforhold, sommetider kombineret med et kuperet terræn, kan besværliggøre turen, uanset hvor hårdt rugbrødsmotoren arbejder. Måske var det derfor, at komikeren Jacob Haugaard i 1994 inkluderede løftet om ’mere medvind på cykelstierne’, som en del af hans valgprogram. Nu kan det faktisk blive en realitet, men ikke med hjælp fra naturens side. Snarere er det de teknologiske fremskridt, der efterhånden har gjort det muligt at få følelsen af medvind, når man cykler. I løbet af de seneste år er alternativet til den helt almindelige cykel, el-cyklen, nemlig blevet et gode, som de fleste kan betale sig fra. Priser og mærker er mange, men der er helt sikkert noget for enhver smag.

El-cyklen giver dig følelsen af medvind

Den åbenlyse forskel mellem den almindelige cykel og el-cyklen er naturligvis den elektriske hjælpemotor og det genopladelige batteri, som er monteret på cyklen. Motoren kan placeres i for- eller baghjulet samt på selve stellet af cyklen. Den såkaldte centermotor på stellet af cyklen er blevet meget populær, da den giver et mere naturligt skub og dermed følelsen af medvind hen ad vejen. Ofte vil batteriet være at finde bagerst på cyklen omkring et eventuelt baggagebæger. El-cyklen kan også betragtes som en helt almindelig cykel, da effekten fra motoren først slår til, når du selv træder i pedalerne.

Sæt dit eget præg på el-cyklen

Mange mennesker har formentlig stadig den tanke, at el-cykler er klodsede og upraktiske, men det er på ingen måde sandt. De forskellige producenter varierer deres modeller så meget, at du kan tilpasse cyklen, som du stort set ønsker. Designet kan derfor sagtens måle sig med almindelige cykler. Hvor motoren skal sidde, hvilke gear samt hvilke bremser du ønsker på din nye el-cykel, er derfor helt op til dig. Modellerne kan variere fra det helt klassiske look til et mere sporty design, som appellerer til forskellige målgrupper.

El-cyklen kan gøre dig mere aktiv

Effekten fra motoren, der kan give dig en cykeltur uden prusten og stønnen, kan endda hjælpe dig til at være endnu mere aktiv i forhold til den almindelige cykel. Undersøgelser fra DTU Transport har vist, at cyklister med elmotor er mere tilbøjelige til at øge mængden af cykling. Man kunne dog fristes til at tro, at det sker på bekostning af motion, men det praktiske ved el-cyklen er, at man helt selv kan indstille effekten fra motoren. Det gør også el-cyklen til et fleksibelt alternativ i forhold til den gængse cykel. Du kan således sætte motoren til at assistere dig på vej til din destination, mens du kan sænke effekten fra motoren eller endda slå den helt fra, når du begiver dig hjem igen.

Mulighederne har aldrig været bedre

El-cykler er for alvor ved at blive populære. Det skyldes især, at priserne bliver ved med at falde. Der findes nu mange forskellige mærker på markedet, og cyklerne er til at betale sig fra uanset budget. Hvis egenskaberne ved en el-cykel har vækket din interesse, kan du på el-cykelinfo.dk få gode råd, vejledninger til vedligeholdelse, en oversigt over de bedste mærker og meget mere.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.