Alt om cykler

Livsforandrende fordele ved cykelture

0

Du behøver ikke at tilbagelægge et uoverskueligt antal km på jernhesten, før en tur ’tæller’. Bare en smule cykling hver dag kan gøre en stor forskel i dit liv.

For de fleste kan timelange cykelsessioner hver dag virke som en uopnåelig drøm. Det kræver mere arbejde og engagement end den gennemsnitlige amatørcyklist kan klare, men daglig cykling er ikke kun meget muligt at realisere, det kan også påvirke dit liv positivt. Her er fem fordele ved cykelture hver dag, uanset hvor meget tid eller energi du lægger i det.

Bemærk: Hvis du ikke er klar til at forpligte dig til at cykle hver dag for evigt, så prøv at gennemfør en kortsigtet træningsplan først – det er lettere at starte en vane ved overstå en række mindre mål.

1. Nyd din pendling i højere grad

Hvis du vil cykle hver dag, men er presset med tid, så er en af ​​de mest logiske måder at få cykling til at passe ind i din tidsplan ved at gøre det til en del af din pendling. Cykling kan nemt integreres i det daglige liv, i modsætning til træning i fitnesscentret, og de minutter, der bliver brugt til og fra kontoret, runder hurtigt op, samtidig med at man undgår trafik og lever sundere. Pendling i bil forbindes i kontrast med vægtforøgelse og fedme, selv hos førere der tager sig tid til motion.

Hvis din pendling strækker sig virkelig langt, så prøv at cykle en del af strækningen (til en togstation eller parkeringsplads) eller invester i en e-cykel.

2. Opstram dit sind

Når du er vant til at komme på arbejde via cyklen, vil du være bedre forberedt på, hvad der kan ske i fremtiden, hvor du f.eks. vil finde det naturligt at vælge din cykel over din bil for at overstå et hurtigt ærinde i weekenden eller at cykle til gymnastiksalen. Daglig motion har vist sig at skabeenergi og reducere træthed. Selv en enkelt 30-minutters øvelse kan øge reaktionstid, hukommelse og kreativ tænkning.

Cykling er en af ​​de bedste motionsøvelser, fordi det er skånsomt ved leddene og hjælper med at lindre stress. Cykling har også vist sig at reducere angst og depression. Via et spørgeskema svarede mænd, der øgede deres daglige cykeltransportering, at de så forbedringer i deres generelle mentale sundhed.

3. Hav bedre sex (eller tro det i det mindste)

Al denne nyfundne mentale sundhed kan resultere i nyfunden tillid – hvilket måske eller måske ikke er en god ting. Mænd, der motionerer seks eller syv dage om ugen, har i undersøgelser selv-rapporteret hvor seksuelt attraktiv eller ønskelige, de er, som over gennemsnittet eller meget over gennemsnittet. (Kvinder rapporterede også stigninger, men ikke lige så drastisk.) Der er dog nogen grund til at tænke så højt om sig selv. Denne motionstype har vist sig at øge sexlysten og sænke seksuel dysfunktion til et vist punkt.

4. Takl overspisning

Du kan spise, hvad du vil og vedligeholde din vægt – mere eller mindre. Hård træning gør det stadig ikke ideelt at snuppe den ekstra donut, men cykler du hver dag, kan det hjælpe dig med at slappe lidt af i forhold til den strikse diæt. Selv mennesker, der overspiser, men også træner dagligt, kan kompensere for nogle af de negative følger af overspisning, som forhøjet blodsukker og usunde metaboliske forandringer, sammenlignet med dem, der overspiser, men ikke motionerer via f.eks. cykling.

En af grundene til, at daglig motion kan være så nyttig, er, at det giver dine muskler mulighed for at fungere som en ‘buffer’ til den mad, vi spiser. Når du bruger dine muskler, nedbryder de kulhydrat og fedtopbygninger.

5. Lev længere

Dine daglige cykelture gør mere end ’bare’ at gøre dig sundere og lykkeligere; De forlænger også den tid, du skal have det på den måde, selvom du allerede er oppe i årene. En undersøgelse i Taiwan, som udspurgte over 400.000 voksne, hvor meget de udøvede og derefter sporede disse svar over otte år, viste, at kun 15 minutters træning hver dag korresponderede med en treårig stigning i den forventede levealder. Ingen af ​​disse mennesker var unge, og de fleste var ikke synderligt atletiske, da de startede undersøgelsen – så det er aldrigfor sent at starte.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.