Alt om cykler

Cyklen er ikke bare et transportmiddel

0

Hører du til den flok af mennesker, der blot ser cyklen som et praktisk transportmiddel? I så fald bør du læse med her. Cyklen har nemlig mange gode egenskaber og kan bruges til andet end transport fra A til B. Du kan udnytte din cykels fulde potentiale ved også at bruge den til motion og sport – her brillerer den nemlig gevaldigt.

Følg landevejen eller hop på motionscyklen

Hvis du leder efter en ny sportsgren at gå i kast med, er cykelsporten et udmærket valg. Det skyldes først og fremmest, at du kan tilpasse tempoet til dit konditionsniveau og gradvist forøge både hastighed og gearvalg. Herudover har cyklen positiv indflydelse på både konditionen og balanceevnen – og den sikrer i længden, at din krop bliver mere udholdende, fordi din muskelmasse forøges.

Der er mange fordele ved at cykle på landevejene som f.eks. masser af frisk luft og en varierende udsigt. I den forbindelse sker det af og til, at vejret er både vådt og gråt – og så kan du enten tage udfordringen op og trodse vejrguderne eller cykle en tur i tørvejr i dit lokale fitnesscenter. På den måde undgår du også, at vejret sætter en stopper for dine cykelplaner.

Hvis du virkelig bliver bidt af at cykle langt og hurtigt på landevejene, kan du passende melde dig til konkurrenceløb – det er en oplagt måde at udfordre sig selv på og skubbe grænser. Søger du lidt mere variation? I så fald kan du melde dig til et af de mange triatlonløb, som afholdes rundt omkring i det danske land – eller i udlandet, hvis du virkelig har blod på tanden.

Hop på cyklen, hvis du er skadet

En af de største fordele ved cykelsport er, at det er en langt mindre belastende sportsgren end f.eks. løb – og det gælder ikke kun for benene, men også for hjertet. Sidstnævnte bevirker, at du kan cykle i lang tid af gangen uden at blive træt. Herudover er cykling en oplagt sportsgren, hvis du går hen og bliver skadet eller døjer med en varig skade som f.eks. gigt eller hofte- og knæproblemer. Af samme grund er cykling en god sportsgren i forbindelse med genoptræning, eksempelvis efter en operation.

Godt kram og sikkerhed går hånd i hånd

“Husk hjelmen” er helt sikkert en frase, som du har hørt mange gange før – og det skal du være glad for. Motionscykling i fitnesscentret er helt uden fare, men det samme gælder ikke cykling i byerne og på landevejene, hvor der ofte er asfalterede veje og trafik.

Det er en klar fordel at have udstyret i orden, når du dyrker cykelsport. Den vigtigste ting er naturligvis hjelmen – og her kan det sagtens betale sig at investere i en rigtig god en af slagsen. Den kan være med til at redde dit liv, hvis uheldet er ude. Udover hjelmen skal du selvfølgelig have styr på lygter til mørke- og natkørsel samt selve cyklen. I den forbindelse skal du finde ud af, om du foretrækker kørsel på racercykel, hybridcykel eller mountainbike. Hvis du er skadet, kan du med fordel investere i en el-cykel – den hjælper dig nemlig automatisk fremad på hårde strækninger.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.