Alt om cykler

Sådan kommer du i form inden cykelsæsonen

0

Der er mange positive ting ved godt vejr og sol fra en skyfri himmel. En af dem er, at det gode vejr gør cykelturene en anelse mere fornøjelige, og derfor er det en god idé at udnytte det grå og triste vejr til virkelig at komme i topform inden cykelsæsonens start. Der er mange måder at gøre det på, og nedenfor har vi samlet fire gode råd til at komme i gang.

Start langsomt ud

Hvis du gerne vil i god form, er det vigtigt, at du ikke overdriver fra start. Det kan nemlig munde ud i skader og nedsat motivation, hvis det hele forekommer benhårdt fra begyndelsen. Det behøver slet ikke at være så kompliceret. Tværtimod er en lille smule træning bedre end ingen træning. Du skal selvfølgelig træne din kondition, og det kan gøres på mange måder. Eksempelvis er intervaltræning en utrolig effektiv måde at forbedre sit kondital på – og det gode ved netop den slags træning er, at den både kan foregå på en cykel, et løbebånd eller noget helt tredje.

Styrketræning af kroppens muskler er altid en god forberedelse til enhver sportslighed som eksempelvis cykling. Du træner naturligvis også dine muskler på cyklen, men lidt ekstra vægt gør en stor forskel og vil i det lange løb hjælpe dig til at cykle hurtigere, når cykelsæsonen indtræffer.

Spis sundt og godt

Det er ikke nogen hemmelighed, at en sund og varieret kost styrker enhver sportspræstation. I forbindelse med styrketræning er det især vigtigt, at du indtager masser af protein, så dine muskler har noget at arbejde med. Husk på, at der findes andre proteinkilder end kød. Du kan eksempelvis opfylde dit daglige proteinbehov ved at spise bønner, æg og skyr. Herudover skal du spise sundt fedt og godt med kulhydrater, så du har energi til både træning og de lange cykelture, som venter dig.

Vand, vand og vand

Det er altafgørende for din træning, at du husker at drikke godt med vand. På den måde undgår du dehydrering – og det har stor betydning for din fysiske præstation. Det skyldes, at kroppen har behov for væske for at fungere optimalt. Du skal drikke minimum 1,5 liter vand i døgnet – og gerne mere, når du træner, fordi stor fysisk anstrengelse medfører væsketab. Sørg derfor for at drikke regelmæssigt under træningen – men pas på med ikke at overdrive. Kroppen kan nemlig kun optage omkring 0,5 liter væske pr. halve time.

Plej din krop og undgå skader

Det er både sundt og godt, at du presser din krop – men også en smule farligt. Ofte resulterer for meget træning i skader, og i den forbindelse har det betydning, at du passer på din krop. En måde at passe på kroppen er at huske opvarmning og udstrækning. Herudover kan en god gang massage gøre underværker og forhindre ømme muskler dagen efter et rigtig hårdt træningspas. Der er også en række helt generelle ting, som er med til at forbedre din sportspræstation såsom fornuftige sengetider og lidt eller ingen alkohol.

Hop på motionscyklen, smut en tur i træningscenteret eller løb en tur og hav både sund mad og godt med væske i tankerne – så skal du nok blive klar til cykelsæsonen inden længe.

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.