Alt om cykler

Bliv klar til cykelturen – gå ikke ned på udstyr

0

At tage på cykeltur er for nogle komplet uvant og for andre noget, der skal ske hvert år. Uanset niveau og hvor mange gange du har været af sted, så kan du med stor sandsynlighed glæde dig til en afstressende og ikke mindst aktiv ferie, der vil efterlade dig træt i kroppen, men ladet op i hovedet. Cykelturen/ferien bliver dog hurtig træls, hvis du for eksempel glemmer cykelpumpen. Skal du på cykeltur, er der derfor nogle helt essentielle ting, du skal huske – dem finder du her!

Udstyr til cyklen

Det vigtigste er naturligvis udstyret til dig og din cykel. De vigtigste ting er en cykelhjelm, lygter og ikke mindst reflekser, til når det bliver mørkt, evt. en refleksvest og en cykelpumpe. Har du de ting med, går du ikke helt galt i byen. Er du villig til at lægge lidt flere penge i det, og skal du på en længere tur af slagsen, så kan ting som en cykelcomputer og svedabsorberende tøj være en god idé at overveje. Afhængigt af årstiden bør du muligvis også tænke på regntøj og solbriller.

Proviant

Uden mad og drikke duer helten ikke! Det allervigtigste på hele turen (i hvert fald hvis du skal cykle langt) er mad og drikke. Hav en god drikkedunk med, der kan rumme en stor mængde væske, og skal du cykle over lang tid uden mulighed for deciderede måltider, så medbring nem og holdbar mad – fx energibarer og feltrationer, der blot skal tilsættes kogende vand. Elektrolytter er også en god idé, hvis du sveder meget, så du ikke bliver dårlig.

Praktiske ting

Med ovenstående i hus er det tid til det mere detaljeorienterede. For at undgå siddesår kan talkum være fordelagtigt at medbringe, og ligeledes kan shorts med puder bagpå gøre turen en del mere behagelig. Cyklen har naturligvis også en del at skulle have sagt, og hvis ikke du vil ud og investere i en letvægtscykel, så kan du overveje mulighederne for at leje en.

Underholdning

Hvis du skal alene af sted, vil du helt sikkert drage gavn af musik i ørene. Selv hvis I er flere af sted, kan musik være en god form for afkobling – især hvis benene er ved at blive trætte. Find et headset af god kvalitet, der kan tåle sved og regn, og som sidder godt i ørerne. Du kan finde rabatter til cdon.com på dette link, og her kan du købe alt fra headsets og musikafspillere til sportstøj og pulsmålere. Sidstnævnte er nemlig vores sidste forslag til din cykeltur, hvis du er vild med at gå op i detaljer. Med et godt pulsur er det muligt at tracke tilbagelagt distance, forbrændte kalorier og meget mere, hvilket kan være både spændende og motiverende at følge med i.

Nu hvor du (formentlig) er godt klædt på til din kommende cykeltur, er der ikke andet tilbage end at ønske rigtig god tur!

Tilføj kommentar

Your email address will not be published.